Kérdése van? +3614328821 Írjon nekünk!
Ciánakril ragasztó gumihoz és műanyagokhoz alacsony viszkozitás • nagyon gyors kötés • ISEGA tanúsítvány
A WEICON Contact Ciánakril ragasztók hidegen kötő, oldószermentes, egykomponensű ragasztók. A ragasztandó felületekkel és a levegő páratartalmával reakcióba lépve gyorsan polimerizálódnak, és enyhe nyomás alatt megkötnek. - alacsony viszkozitás: < 20 mPA s- nagyon gyors kötés- műanyagok és gumi (természetes és szintetikus) ragasztására- szorosan illeszkedő fém-gumi felületek ragasztására is
Felületek előkezeléseA tökéletes kötés eléréséhez a ragasztandó felületeknek tisztának és száraznak kell lenniük. (pl. tisztítsa meg és zsírtalanítsa a felületeket a WEICON Tisztító S-el.) A sima felületeket javasolt érdesíteni. FelhasználásHordja fel a WEICON Contact Ciánakril ragasztót az egyik ragasztandó felületre. A felhordott ragasztómennyiség javasolt vastagsága 0.05 mm - 0.2 mm, az ezektől eltérő vastagság esetén nem garantált a ragasztás. Nagyobb felületek ragasztása esetén a WEICON Contact Ciánakril ragasztót pontszerűen kell felhordani, így elkerülhetők a belső feszültségek kialakulása. A WEICON Contact Ciánakril ragasztók nagyon gazdaságosak: egyetlen csepp elegendő 3-5 cm² felületre. A ragasztást javasolt 40 - 80 %-os relatív környezeti páratartalomban elvégezni. 40% alatti relatív páratartalom esetén a kötési idő jelentősen megnő, illetve a kötés nem jön létre. 80% fölötti relatív környezeti vagy alap felületi (pl üveg) páratartalom esetén sokk-kötés alakulhat ki. Ezekben az esetekben egyes anyagoknál 10-15%-os kötési erő csökkenés tapasztalható, mely a kötés belső feszültsége miatt alakul ki. Alap-reakciós felületek (pH érték 7 fölött) felgyorsítják a kötést, míg az sav-reakciós felületek visszatartják azt, extrém esetekben teljesen megakadályozva a polimerizációt.TárolásA WEICON Contact Ciánakril ragasztókat mindig hűvős, száraz és sötét helyen kell tárolni. Eltarthatóságuk szobahőmérsékleten (18 - 25°C). történő tárolás esetén legalább 9 hónap. +5°C –on (hűtőszekrényben) történő tárolással az eltarthatóság 12 hónapra növelhető.